HTML

Benzinló

Vannak az embernek őrült dolgai. Valahol a motorozás is ilyen. Praktikus, kellemes, élvezetes, de kényelmetlen, veszélyes és időjárásfüggő: őrült. Engem csupán néhány éve csapott meg a motorozás szele, és azóta már egy Suzui Vstrom-om van. Elindultam a lejtőn...

RSS: iratkozz fel!

Közösségezz!!

Netvibes

Add to Netvibes

Utolsó kommentek

IT megoldások ajánló

Nincs megjeleníthető elem

Próbadolog ajánló

Nincs megjeleníthető elem

Törvényes lesz a sorok között araszolás a motorosoknak?

2008.07.20. 18:15 RicsiDL

Milyen érdekességeket tartogat vasárnapra a zindex?
Rendszám hiányában bevonnák a forgalmit.

Nem járok rendszám nélkül de érdekes téma tényleg egyre több az ilyen autó.
Gyanútlanul olvasok tovább, erre mit találok, csak úgy mellesleg?

 

A harmadik javaslat az, hogy piros lámpánál a motorosok jogszerűen jöhessenek előre a sorban a stop-vonalig.

Hoppá?
Valami elindult a politikusi fejekben?

Vajon mi lehet a háttérben? Közeleg a választás, minden csoportnak dobunk egy kis koncot? Vagy tényleg van értelme a szakmai szervezetek háttérmunkájának? Tényleg tárgyalópartnerek vannak a másik oldalon is?
Vagy egyszerűen a döntéshozók (illetve a megfelelő pozícióban levő javaslattevők) között is egyre több a motoros és ők is utálnak törvénytelenül araszolni?

Ki tudja, és kit érdekel?
Végre a másik oldalon is megmozdult valami, és bár ez még nem kőbevésett dolog, még bármelyik döntési szint megvétózhatja, de felcsillant a remény, hogy lesz érdemi változás a törvény oldalán is.
Az idióta kresz módosítási ötletek mellett úgy tűnik néha értelmes dolgok is napirendre kerülnek.

Ja, és mi a másik három dolog?

a rendszám nélküli jármű forgalmi engedélyét mérlegelés nélkül vonja be a rendőr

Ez a mérlegelés nélkül nekem nagyon rosszul hangzik.
Sajnos ez megint az apeh féle, úgy is loptok, előre büntetünk elv Kresz szerinti megfelelője.

gyalogos kapjon feltétlen előnyt a gépjárművekkel szemben. Amennyiben a gyalogos úton történő átkelési szándéka egyértelmű, úgy a járművezetőnek kötelező lenne megállni

most is előnye van nem? Zebrán, ha át akar menni a gyalogos kötelező megállni az autóval.

Vagy nem csak zebrán, hanem bárhol?
Ha például a 4 sávos úton két zebra között akar átszaladni a gyalogos, kénytelen lesz neki megállni mindenki?
Érdekes, majd meglátjuk pontosan mire vonatkozik.

az autópályák egyes szakaszain táblákkal tiltsák meg a kamionok előzését

Ezzel kapcsolatban nincs kommentár, egyetértek,

10 komment

Alternatív címlapra!Tetszett? Iratkozz fel a Feedre!

Címkék: közlekedés rendszám törvény kresz

A bejegyzés trackback címe:

https://benzinlo.blog.hu/api/trackback/id/tr31576911

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Propeller 2008.07.20. 21:51:17

Szabályos lesz a sorok között araszolás a motorosoknak?Az új kresz javaslatok szerint szabályos lesz as orok közötti araszolás a motorosoknak. Végre!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Geyza75 2008.07.20. 19:06:48

Szia Ricsikém! Emlékeim szerint gyalogosnak csak "zebrán" van feltétlenül elsőbbsége, amúgy nincs, az elsőbbséget az általános KRESZ szabályok mondják ki, pl. útjelzések, táblák, jobbkéz-szabály, alá-fölé rendelt, vagy védett úttestek kerszteződése, rendőrlámpák...stb. A probléma az, hogy sem gyalogost, sem kerékpárost nem kötelez semmi, hogy KRESZ-t tanuljon! Pedig a múltkor elhangzott: a gyalogos gázolások 80%-át a gyalogosok okozzák! Csak ez a statisztika nem "HÍR"...

Geyza75 2008.07.20. 19:08:52

Amúgy meg ki az a barom, aki diktatúrán és katonai törvényszéken kívül "mérlegelés nélküli" szabályozást akar bevezetni???
Kösz, igazából nem kell válaszolni, én is ismerem az ország helyzetét :(

RicsiDL 2008.07.21. 10:05:18

Én is úgy emlékszem, hogy eddig is rögzítve volt, hogy gyalogosnak a zebrán elsőbbsége van, azért nem értem, mi ez az újabb megerősítés. Mégjobban elsőbbsége lesz?

Rock "n" Roll 2008.07.21. 19:49:51

Ez a mérlegelés nélkül "tetszik", eddig is nagy pofájuk volt(megint). Persze tudom ez a kevesebb de mi van ha elhagyom,lelopják? Pár szétájult kötsög miatt megint a normális ember fog szopni. A zebrás dolgot én sem értem. Nem hangulatot akarok kelteni de én még nem láttam olyan biciklist aki ne szart volna minden kresz szabályra, se jogsi,se rendszám, oszt jóvan.

Dani 2008.07.22. 09:41:48

A gyalogos van így is elég joga! Talán nem a zebrától 30 m-re a 6 sávra szélesedő úton kellene átmennie! Mondjuk a legjobb a nagymama 8 szatyorral az előbbi esetben, bátor ahhoz, hogy átmenjen, de fél óra amúgy is mire átér!

Rendszám nélkülieknek, meg elveszik a forgalmit!? Már jártam úgy, hogy leesett útközben és csak otthon vettem észre!(Nem lett meg, ezért kemény ezreket fizettem az "NKH"-nak)

Kamion előzést még át kell gondolni, mert ez így nem lesz jó, ha megtiltják teljesen! Kamionok közt is van olyan, hogy lassabb megy és azt sem előzheti meg!(lsd.: Ifa külső sáv mögötte Man nyerges. Ifa nem bír többet terhelés miatt 70-nél a Man meg 40T-val is tolná a 90-et)

Végre mehetünk előre szabályosan! Multkor a sorban araszolgattam előre és rendőrmotoros jött utánam és nem állított meg.

Geyza75 2008.07.22. 21:07:10

Múltkor az M5-ön Kecskemét felé kb. 20-25 gyakorló rendőrmotoros ment előttem megkülönböztető jelzés nélkül, kb. 140-150-el ... nem állítottam meg őket! :)

kunci · http://www.motorinfok.hu 2008.07.23. 21:38:03

Az RRACE a tavalyi demo-jának egyik célkitűzése volt, hogy a KRESZ módosításba vegyék bele, hogy motorral is lehessen autót előzni sávon belül ne csak fordítva. Gondolom végre nem csak süket fülekkel találkoztak...

A gyalogosnak a legtöbb esetben most is elsőbbsége van. Ezzel kapcsolatban elsősorban nem a KRESZ-t, hanem a közlekedési morált kéne "módosítani"...

9mmPara 2008.07.28. 18:02:03

A jelenlegi szabályozás a következő:
KRESZ 21.§ (7): "A kijelölt gyalogosátkelőhelyen áthaladó gyalogosnak a járművekkel szemben elsőbbsége van. Ugyancsak elsőbbsége van - kijelölt gyalogosátkelőhely hiányában is - az útkereszteződésnél áthaladó gyalogosnak azokkal a járművekkel szemben, amelyek arra az útra kanyarodnak be, amelyen a gyalogos áthalad."

Értelmezésem szerint a lényegi különbség a jelenlegi és esetleges jövőbeli szabályozás között az, hogy most akkor van elsőbbsége, amikor áthalad, azaz, ha már lelépett a járdáról, míg a jövőben már akkor is, ha még nem lépett le, de egyértelműen jelezte, hogy ez a szándéka.

9mmPara 2008.07.28. 18:15:19

Egyébként a "mérlegelés nélkül" kitétel nekem is csípi a szememet. Épp azért tartunk - a rendőrségtől elvileg független - bíróságot, hogy legyen, aki mérlegel. Tényeket, vallomásokat, jogszabályokat, társadalomra való veszélyességet, stb.

sanya18 2008.09.25. 19:14:56

de a motoros miért nem egyenrangú közlekedési partner? miért is mehet előre a vonalon a lámpánál? akkor én is akarok 2 motoros közt a vw transporterrel!
süti beállítások módosítása