HTML

Benzinló

Vannak az embernek őrült dolgai. Valahol a motorozás is ilyen. Praktikus, kellemes, élvezetes, de kényelmetlen, veszélyes és időjárásfüggő: őrült. Engem csupán néhány éve csapott meg a motorozás szele, és azóta már egy Suzui Vstrom-om van. Elindultam a lejtőn...

RSS: iratkozz fel!

Közösségezz!!

Netvibes

Add to Netvibes

Utolsó kommentek

IT megoldások ajánló

Nincs megjeleníthető elem

Próbadolog ajánló

Nincs megjeleníthető elem

Sucsamota 2008: tömeg, káosz, félsiker

2008.06.29. 20:39 RicsiDL

Ezt nem tudtam idén kipróbálni a Szucsamotán,...

Ma volt a Sucsamota, ahogy tavaly, idén is kijutottunk a Hungaroringre.
Mivel a weblapon 9 órai kezdést olvastunk, pontosan ekkora értünk is oda, és meglepődve tapasztaltuk, hogy alig lehetett már szabad motorra regisztrálni.

Azért lepett meg ez igazából, mert tavaly 10 körül értünk oda, és még így is volt szabad motor, ehhez képest most nem annyira.

Hárman gyorsan négyfelé szakadtunk, és próbáltuk becserkészni azokat a motorokat amiket szerettünk volna.
Végül is egyet sikerült regisztrálni a célok közül, ez a GSX 650 F volt, amire viszont már csak 13.40-re volt időpont.

.. meg ezt sem.

Miki barátom előttem iratkozott föl, az ő időpontja éppen ezért 12 óra volt. Igen, közben volt valami verseny, szóval így jártam: egy rubrika a táblázatban bő másfél óra különbséget jelentett.
Mindegy, az még belefér. Körülnéztünk, még mi van, volt még szabad hely egy 1800-as chopperre is, gondoltam azt is kipróbálom milyen érzés is ez, bár ide már csak délután három után volt időpont.
Végül is mindannyian tudtunk regisztrálni két motorra (kivéve azokat, akik csak a Hayabusát szerették volna kipróbálni, olyanra ugyanis már esély sem volt reggel 9-kor).

Mivel megállapítottuk, hogy a legkorábbi időpont is bő három óra múlva lesz, ezért irány az alternatív programok!
Gondoltuk először gokartozunk egyet gyorsan, aztán megyünk quadozni.
Persze a gokartnál is volt sor, de trükkös, ezért először fel sem tűnt, hogy tulajdonképpen ez a sor két sor.

Így beszélgetve ülve-állva, majd két óra múlva gokartozunk is. Jó volt a kis trükkös pálya, versenyeztünk, toltuk egymást, kár hogy a "célegyenesbe" elfogyott a gépekből a szusz, de ettől függetelnül persze baromira élveztük.

Mivel lassan idő volt, Mikinek jött az első isőpontja egy GSX650F, őt visszakisértük, mi pedig Gáborral mentünk  sörsátorba kaját vételezni.(A kaja egyébként egész tisztességes áron volt a hasonló tömegrendzvényekhez képest.)

Közben csatlakozott hozzánk Géza barátom, aki végre meghozta a nagy döntést. DL650 és Bandit 650 között vacilált, de a próba után  megszületett az eredmény, úgy tűnik Banditot fog venni.

A gyors ebéd után következett az első időpontom, így mentem is a boxba, ahol persze az a hír fogadott, hogy csúszik minden, de várjak türelemmel. Köszi. Végül is a türelem meghozza gyümölcsét, elment az első kör, hamarosan én következem... erre megint lefújták a pályamotorozást. Megint egy verseny...
Na itt lett tele a tököm, vagy inkább untam meg a saját lében pácolódást. Mivel ez további plusz egy órát jelentett, így úgy döntöttem haza indulok.

Ha nem pár napja mentem volna pár kört a ringen, valószínűleg nagyobb lett volna a kitartásom, de mivel dolgom is volt otthon, inkább ennyiben hagytam a szucsamotát idénre.

Jövő évben már okosabbak leszünk, addig is feljegytek magamnak pár dolgot, hogy ne felejtsem el hogyan készüljünk fel a 2009-es szucsamotára:

1. Mindeképpen oda kell érni fél 8-ra, és az elsők között kell regisztrálni! (előző este nincs buli: fel kell kelni időben! :-) )

2. Azokat a motorokat amiket mindenképpen ki akarok próbálni, még délelőtt, a versenyek előtt kell megejteni! Utána is lehet motorozni, de délután inkább már csak bónusz, ha összejön.

3. Délután a meleg órákra inkább a a közeli Aquaparkot célozzuk meg! Jól fog eseni a szauna után egy kis fürdés...

4. Vigyünk fényképezőt! Vagy akkor egyeztessük, mikor összeszedjük egymást, ne pedig csak kint a ringen, mint az amatőrök. :-)

Azóval a program fél siker, barátokkal találkoztunk, gokartoztunk, jól éreztük magunkat, de a motorozás -nekem - kimaradt.

Élőben még ennél is szebb. Majd egyszer talán...

Most is láttam persze egy olyan motort, amibe beleszerettem (Orsi nyugi, nem cseréljükl e a DL-t! Még... :-) ).

A motoros parkolóba állt egy Ducati Multistrada, ami a retinámba égett. Olasz design, vérvörös szín... gyönyörű.
Sokkal szebb, mint a képeken.

Majd egyszer, amikor megunom, kitapasztalom, kinövöm és kifizetem a DL-t (tehát kb 8 év múlva) talán majd ez lesz a következő. Legalább is majd a Ducati "barátságos" árát is figyelembe veszem a következő 10-15 éves terveben. :-)

A SUCSAMOTát egyenlőre beütemezem magamnak 2009-re is, hátha akkor is látok egy motort, amibe bele lehet szeretni! :-)

Kapcsolódó:

Jövő héten újra Sucsamota
Motoros akadémia: 35 fok árnyékban, szauna motors ruhában
Kresz szabály megsértésére buzdító Suzuki reklám

2 komment

Alternatív címlapra!Tetszett? Iratkozz fel a Feedre!

Címkék: teszt hungaroring suzuki ducati

A bejegyzés trackback címe:

https://benzinlo.blog.hu/api/trackback/id/tr84545095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Geyza75 2008.07.20. 19:57:54

Szucsamota ... kaptam egy névjegykártya szerűséget, melyen az áll, hogy július 10 után a honlapon láthatóak a fényképek, amik a rendsezvényen készültek. A honlapon regisztrálni kell, ami után elvileg e-mail-ben kap az ember gyereke egy azonosítót, hogy beléphessen képeket nézni. Aha ... lassan egy hete, hogy regisztráltam, már két e-mail címen is, de azonosító az nem jön, így a képeket sem láthatom. "Szuper" ... lenne még mit finomítani az informatikán Suzukiéknál.

RicsiDL 2008.07.21. 10:06:07

Úgy látszik, nem csak helyszínen volt fejetlenség, azóta sem rendeződött a dolog..
süti beállítások módosítása